logo Paintball Merksplas

PAINTBALL MERKSPLAS

Indoor Paintballhal Merksplas title=
Indoor Paintballhal Turnhout title=
Indoor Paintballhal Rijkevorsel title=
Indoor Paintballhal Hoogstraten title=
Indoor Paintball Grootste van België title=
Indoor Paintball boeken title=

Paintball in de omgeving van Turnhout en Hoogstraten

"Paintball-hal Merksplas" is gelegen in de stille noorderkempen tegen de Nederlandse grens in Merksplas, tussenin de dorpen Beerse, Rijkevorsel, Vosselaar, Wortel en Weelde. Dit is tussen de steden Turnhout en Hoogstraten gelegen, dus ook makkelijk bereikbaar via de E19 en centraal gelegen op een half uur rijden van Antwerpen, Eindhoven en Breda. De hal zelf is gelegen in de industrie zone achter kleding- en schoenwinkel VEJA, waar ook de sportwinkel Sport-City zich bevindt en andere zoals fietswinkel Soria.

Paintball-hal Merksplas is nu 1 van de grootste indoor paintball zaken van de Benelux.

Paintball geschiedenis

Paintball is ontstaan in de USA waar de cowboys het paintballwapen gebruikten voor het merken van hun land en vee. Het eerste wapen was ontwikkeld door James Hale van Daisy Manufacturing in het jaar 1970. Het eerste paintballspel werd in New Hampshere gespeeld in 1981 door Bod Gurnsey, Hayes Noel en Charles Gaines. Half de jaren 80, begin de jaren 90 is het spel overgewaaid naar onze lage landen.

Nu zijn er in de paintball wereld verschillende varianten van paintball games zoals: supair, scenario, woodsball en QCB. Supair wordt vooral professioneel gespeeld door 2 teams van 3, 5 of 7 personen en is vooral heel bekend in Amerika, waar het hier om miljoenen draait. Dit kan zowel indoor als outdoor gespeeld worden.

Scenario is een meer bekendere versie aan onze kanten. Dit wordt gespeeld zoals het zichzelf al omschrijft in scenario's. Hier worden verschillende spelvarianten gespeeld zoals: Last man standing, capture the vlagg, seek en destroy, V.I.P., team death match en andere. Scenario kan zowel outdoor als indoor gespeeld worden.

Woodsbal is een echt outdoor game en wordt in een bosrijk gebied gespeeld.
QCB ofwel quick combat battlefield voluit genaamd, wordt in de meeste gevallen indoor gespeeld. Dit is een echt intensief game en vraag veel conditie van de spelers.

Paintball-hal Merksplas een combinatie van scenario en QCB-veld. Dit zorgt voor een leuke variatie binnen de arena voor het heel uitlopend cliënteel van paintball-hal Merksplas. Men kan hier als klant zonder veel risico de eerste leuke ervaring van paintball op doen.

Begeleiding

U wordt steeds bijgestaan door ervaren marchals en medewerkers die voor deskundige uitleg en begeleiding zorgen. We beginnen met uitleg over de veiligheid en de regels van paintball, waarbij u dan ook vooraf de uitleg heeft gekregen over de verschillende markers die beschikbaar zijn zoals de gryphon tippman, BT4-combat, cronus tippman en de X7 tippman.

Regels Paintball

De algemene regels en voorwaarden zijn beschikbaar via http://www.paintballmerksplas.be/algemene-voorwaarden

Paintball Pro

Voor de meer professionelere spelers, worden ook de laatste zondag van de maand ook open zondagen georganiseerd, waar de meer pro paintballers van verschillende clubs elkaar ontmoeten in de arena. Deze evenementen kan men volgen via de site http://paintballopendagen.nl/

Paintball en meer

Nu is paintball-hal Merksplas niet alleen voor gewoon cliënteel en profs, maar ook ideaal voor vrijgezellen feestjes, ossenfeestjes, team building, personeel feestjes e.d. Er is een keuken voorzien voor kleine snacks en voor op kinderfeestjes pannenkoeken, fritjes, curryworsten, kipfingers en andere snacks. Dus ook ideaal voor kinderfeestjes op woensdag namiddag, dit op aanvraag en in samenspraak met Gillis Glenn, bedrijfsleider van paintball-hal Merksplas. info@paintballmerksplas.be Op aanvraag kan er ook BBQ worden voorzien, deze prijzen kan men terug vinden via http://www.paintballmerksplas.be/prijzen

Paintballclub

Er is ook een club opgericht genaamd EXTREME GENERATION of kortweg XG-TEAM. Deze naam is ontstaan uit de verschillende generaties die de club bevat, de leeftijden variëren tussen de 16 en 40j.
Het is de bedoeling om met het team in de toekomst meer competitie gericht te gaan spelen zoals het WK Belgische-Scenario-Competitie of het BSC genaamd.

1 van deze 5 competities zal in de hal van Merksplas worden gespeeld op zondag 11 januari 2015.

Thema's

In paintball-hal Merksplas zijn ook regelmatig thema's terug te vinden zoals halloween shooting, sinterklaas shooting, kerst shooting, paas shooting en andere.

Zaterdag 20 december word ook een competitie ingericht voor de winterstop van de voetbalploegen. Verschillende voetbalploegen bestrijden elkaar onderling in een soort van WK. Hier gaan we dan ook een jaarlijkse traditie van maken, net zoals de andere thema's.

Airsoft

Paintball-hal Merksplas is er niet alleen voor paintball, maar ook voor airsoft. Voorlopig is de airsoft voorbehouden voor mensen met eigen gear, maar in de toekomst zal dit ook worden uitgebreid voor de rentels. Hier gaan de gewone klanten dan ook een eerste mooie leuke ervaring kunnen krijgen in de airsoft wereld. Hier volgt in de toekomst nog meer info over.

Telegeleide auto's

Paintball-hal Merksplas is ook momenteel in uitbreiding van een racebaan voor telegeleide buggy's.

Paintball op Facebook

Paintball-hal Merksplas is ook te volgen via verschillende sociale netwerken zoals Facebook en Paintball blog

Wij werken samen met verschillende firma's en sites zoals